Slaapklachten

Veel mensen hebben slaapklachten op een hard of doorgezakt bed maar zoeken hier niet direct de oorzaak. Hoe signaleren we het verband tussen het bed en de kwaliteit van de nachtrust?

Als u in uw bed stapt is het vaak al mogelijk om een eventuele tekortkoming van uw bed te constateren. Als u onderstaande vrangen met "ja" beantwoordt, doet u er goed aan om uw Slaapvoorlichter te raadplegen. Wij geven u graag een goed advies om dit soort problemen op te lossen.

  • Als u op uw rug ligt, heeft u dan de neiging de benen op te trekken?
  • Heeft u veel moeite uw kussen op de juiste hoogte te krijgen?
  • Ervaart u na enige tijd een broeierig en klam gevoel?

Onderstaand vindt u klachten die u tijdens het slapen of bij het opstaan kunt ervaren:

  • Slapende handen of armen
  • Stijve benen
  • Een stram gevoel in uw rug
  • Een stijve, pijnlijke nek
  • Gevoelige schouders

Herkent u zich in één of meerdere van deze klachten? Kom dan bij ons langs in de winkel!

De juiste lighouding

Het lichaam rust het beste uit als er geen enkele spier gespannen is. Die ideale rusthouding is niet te bereiken op een te hard of doorgezakt bed! De wervelkolom dient volledig in balans te liggen. De ruggegraat loopt dan horizontaal.

Uitgerust wakker worden
Men zegt: 'Slapen op een hard bed is gezond'. De Slaapvoorlichters blijven dit hardnekkige misverstand bestrijden. Op een hard bed krijgt je lichaam nauwelijks de kans om echt te ontspannen. Je schouders en heupen zakken niet in het matras waardoor er een kromming ontstaat in de onderrug. Hierdoor kun je klachten krijgen in de onderrug, pijn tussen de schouderbladen, slapende armen en tintelende vingers. Je wordt ook niet uitgerust wakker, met alle gevolgen van dien. Een doorgezakt (oud) bed is overigens ook niet goed. Ook hier maakt de ruggenwervel een kromming.

Het lichaam rust het beste uit als er geen enkele spier gespannen is, en je ruggengraat in een rechte lijn ligt. Die juiste lighouding is te bereiken door je schouders en heupen in het matras te laten zakken, terwijl de taille en nek goed ondersteund worden.