Waarom Sleep & Dream?

Vakmanschap

Sleep & Dream is het exclusieve merk van de Slaapvoorlichters. Al jaren delen we onze kennis en ervaring met vele, gerenommeerde fabrikanten. Door intensief samen te werken, zorgen we voor Sleep & Dream topproducten van hoge kwaliteit. Er wordt geproduceerd volgens strenge eisen ten aanzien van kwaliteit en comfort, met als enig doel: de allerbeste nachtrust voor onze klanten.

Milieubewust

Naast vakmanschap en moderne, vooruitstrevende techniek vormen pure, natuurlijke materialen de basis voor de Sleep & Dream collectie. We werken alleen samen met fabrikanten die voldoen aan de strenge Europese milieu eisen. Zo hebben bijvoorbeeld onze dekbedden het Öko-Tex-keurmerk en zijn veel andere materialen GOTS of KbT gecertificeerd.

Dit wil zeggen dat jij als gebruiker ervan verzekerd bent dat jouw Sleep & Dream product aan strenge, internationale eisen voldoet voor ecologisch en menselijk welbevinden. Strenge keurings- en controlevoorschriften garanderen eveneens een gelijkblijvende productkwaliteit, zodat je met een gerust hart kunt slapen.

Slapen is een serieuze zaak

Waarom doen we zoveel moeite om Sleep & Dream te adviseren, terwijl er al zo veel goede merkfabrikanten op de markt zijn?

Het antwoord is simpel. Wij nemen van onze leveranciers alleen hun beste producten af om zo voor iedere klant het beste slaapcomfort. te realiseren. Daarbij doen we geen enkele concessie in kwaliteit. Fabrikanten hebben soms andere belangen, omdat ze nou eenmaal producent zijn en afhankelijk zijn van een bepaalde efficiëntie in hun productielijnen.

Als onafhankelijke adviseurs voor goed en gezond slapen kijken wij echter puur en alleen naar het slaapcomfort voor onze klanten.

Bewust van je Footprint

Hoe groot is jouw footprint?
We hebben het hier niet over je schoenmaat, maar over je ecologische voetafdruk: de impact die jouw levensstijl heeft op onze aarde, uitgedrukt in hectares grond die nodig zijn om alles te produceren wat je gebruikt. Per persoon hebben we wereldwijd ongeveer 4 voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er jaarlijks ongeveer 12 (6,2 hectare). We overvragen onze planeet dus nogal en dat is geen duurzame situatie.

Gelukkig zijn er heel veel dingen die we zelf kunnen doen om onze footprint te verkleinen. De Slaapvoorlichters proberen hun steentje bij te dragen door verantwoorde keuzes te maken met betrekking tot materiaalgebruik voor onze producten. Ook wordt ons afval zo veel mogelijk gescheiden verwerkt en gerecycled. 

Natuurlatex, een groene grondstof.
In de Sleep & Dream matrassen en boxsprings wordt gebruikt gemaakt van natuurlatex. Dit is een 100% natuurlijk materiaal dat wordt getapt uit rubberbomen, die een extreem hoge capaciteit hebben om CO² op te nemen. Daarmee 'doet' een rubberplantage het ecologisch beter dan een primair tropenbos als het gaat om het neutraliseren van CO²-uitstoot!

Van rubberbomen kan zo'n 20 tot 35 jaar getapt worden. Daarna worden de bomen gerooid; het hout wordt verwerkt in de meubelindustrie. Op de vrijgekomen grond worden weer nieuwe bomen gepland: de hoeveelheid land die nodig is voor de productie van natuurlatex blijft dus gelijk. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van natuurrubber is slechts een fractie van wat nodig is voor bijvoorbeeld synthetisch rubber.

Ecocare uitvoering
Alle Sleep & Dream matrassen (met uitzondering van de Rosenne en Baroness) kunnen zonder meerprijs uitgevoerd worden met een Ecocare-hoes. Deze is gemaakt met 100% ecologische producten die zijn voorzien van een keurmerk, dat garandeert dat alle -gecertificeerde- materialen voldoen aan strenge eisen t.a.v. dier, mens en milieu. Dieren worden gehouden volgens biologische standaarden en er worden geen schadelijke chemicaliën, genetisch gemodificeerd voer of bestrijdingsmiddelen gebruikt. De natuurlijke materialen worden op een biologische manier verbouwd, waarbij er minder energie wordt verbruikt en het afvalwater wordt gereinigd. Arbeiders worden goed behandeld, krijgen een eerlijk loon en werken onder veilige arbeidsomstandigheden.