Het belang van een goed hoofdkussen

Uitgerust wakker worden kan vaak worden bevorderd door een goed hoofdkussen. Het hoofdkussen moet de druk van de lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Kies daarom voor een kussen met de juiste ondersteuning, waarbij uw nekspieren en wervels ontspannen, zodat u weer fris aan een nieuwe dag kunt beginnen.

De juiste ondersteuning

De slaaphouding verschilt van mens tot mens. Een buikslaper heeft een laag kussen nodig. Een rugslaper een wat hoger kussen en een zijslaper heeft wat meer stevigheid nodig. De hoogte van uw kussen is onder andere afhankelijk van uw matras en uw lichaamsbouw. Belangrijk is dat de wervelkolom bij iedere houding de juiste ondersteuning krijgt.

Dons / veren hoofdkussens

100% Natuurlatex hoofdkussens

Latex hoofdkussens

100% natuurlijk

Sleep & Dream hoofdkussen Hevea Flex plus

€ 149,00
100% natuurlijk

Sleep & Dream hoofdkussen Hevea Flex plus

€ 149,00

Dit hoofdkussen is een 100% natuurruber gezondheidskussen. Voorzien van in hoogte verstelbare ergonomische vormgeving. Geeft een unieke combinatie van aangenaam ligcomfort en een ergonomische ondersteuning. Voorzien van een afritsbare en wasbare Katoenen Tencel buitenhoes. Zowel voor rug als zijslapers geschikt. Anti-allergisch en stofvrij.


Een hoofdkussen gaat gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Dit Sleep & Dream hoofdkussen wordt geleverd inclusief GRATIS moltonsloop ter bescherming van uw kussen.

  • Hoogte: 11/13 cm (ene kant 11 cm andere kant 13 cm hoog)
  • Hardheden: soft en medium

Neksteun hoofdkussens

Actie! 2 hoofdkussens voor €59,95 (per stuk €32,95)

Het Ducky Dons boxkussen is gevuld met 10% eendendons en 90% eendenveertjes. Het kussen kenmerkt zich door de opstaande rand van 8cm en de hoge hoeveelheid veertjes. Hierdoor voelt het kussen stevig aan. Het is aanbevolen voor rugslapers met gemiddeld grote schouders. Het kussen bied ook voldoende ondersteuning voor zijslapers met een gemiddeld tot groot postuur.


De veertjes en het dons worden beschermt door een 100% katoenen tijk. De garen van de tijk zijn dicht op elkaar geweven. Hierdoor kunnen ook slapers met een huisstofmijt allergie op het kussen slapen. Het Duitse instituut Nomite controleert het kussen op deze eigenschap.


  • 60 x 70 X 8 cm
  • 10% witte eendendons en 90% eendenveertjes
  • Vulgewicht 1200 gram
  • Voor zij- en rugslapers

Synthetische hoofdkussens