Katoen satijn, niet te verwarren met..

Katoen satijn wordt nogal eens verward met polyester satijn, de glimmende, gladde stof. Satijn zegt echter niets over het materiaal, maar over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Een katoen satijnen dekbedovertrek voelt echter veel zachter en gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek door de speciale ‘satijnweving’. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi.

Wat is dat dan, een satijnweving?

Dit is een beetje een technisch verhaal. In een satijnweving wordt het katoen veel dichter op elkaar geweven dan bij katoen perkal of katoen renforcé. Er worden dus meer draden gebruikt. De ‘thread count’ geeft het aantal draden per vierkante inch aan. Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit en hoe gladder de stof zal zijn. Een dekbedovertrek van 300 TC katoen satijn is dus van extra hoge kwaliteit. In de satijnweving liggen de bovenste inslagdraden los, waardoor de stof bovendien licht gaat glanzen. Katoen satijn voelt dus niet alleen luxe, maar ziet er ook luxe uit!

Ervaar de voordelen van katoen satijn

Katoen satijn is onze favoriete stof op bed: het is ademend, vochtabsorberend, zacht, glad en licht glanzend. Wat wil je nog meer? Ervaar deze fijne kwaliteit nu zelf en bestel jouw favoriete katoen satijnen dekbedovertrek. Er zijn ook katoen satijnen hoeslakens voor als je echt geen genoeg kunt krijgen van deze fijne stof.